更多精彩
当前位置: 首页 > 修废官 > >正文

2018年6月大学英语六级阅读练习题:文化出版_大学英语四六级考试

时间:2018-05-30 来源:迈赫迈德网
 

【导语】多做英语六级阅读可以让你在做阅读理解的过程中,掌握正确的阅读方法和阅读技巧,阅读速度大大提升。为了让大家能更好的备考,无忧考网四六级频道特别整理了《2018年6月大学英语六级阅读练习题:文化出版》,详情如下:

 The world-famous Belgian has arrived in Britain with his equally famous dog for a five-month stay-nearly 70years after his first visit. Tintin, the eternally youthful reporter who only was ever known to file one story in all his adventures. is celebrating his 75th birthday this year with a new exhibition at London's National Maritime Museum.


  Tintin at Sea is a collection of original drawings by Belgian cartoonist Georges Remi-more commonly known as Herge which was the French-speaking pronunciation of his reversed initial RG-and some of the artifacts and models that inspired him.


  "Herge had a lifelong fascination with the sea and was above all a person who insisted on detail," the museum's director Roy Clare told reporters at a preview of the exhibition which opens to the public on Wednesday and runs to September 5。


  Tintin, with his trademark quiff and plus-four trousers. traveled all over the world on adventures that took him and his white terrier known as Snowy in English and Milou in French from Tibet to America and Iceland to Africa.


癫痫病治疗贵吗  Books of his adventures have been translated int0 60 languages and have sold 200 million copies since the comic strip character first saw the light of day in 1929.


  Although the stories took Tintin and his irascible companion Captain Haddock as far as the moon, the sea is a recurring theme, in stories such as The Crab with the Golden Claws. Red Rackham's Treasure and The Secrets of the Unicorn.


  Herge. who only traveled widely after the success of his creation, was a self-taught artist. He stayed in Belgium through World War Two and was accused and cleared of collaboration immediately afterwards, although be suffered a period of being an exile as a result. He was also accused of racism in some of Tintin's earlier adventures.


  The reporter only once travelled to Britain, in the story The Black Isle, published in 1938.


  "Here you have four famous Belgians." Joren Vandeweyer, the country’s cultural attache (大使随员 ) to Britain. told reporters. "Tintin, Snowy, Captain Haddock and of course Herge himself. back after 66 years."


  l. What can we learn about the exhibition in London?


  A) The exhibition is intended to mark Remi’s creation of Tintin.


咸宁癫痫病医院哪里比较好>

  B) Tintin at Sea is a new collection that is promoted in the exhibition.


  C) Remi. the Belgian cartoonist, attends the exhibition with his dog.


  D) The exhibition, which lasted five months, has just ended.


  2. Being a reporter, Tintin can best be described as a(n) ______________one.


  A) inexperienced


  B) inefficient


  C) adventurous


  D)courageous


  3. Which of the following is true about Tintin’s adventures?


  A) Tintin had extended his adventure from the earth to the outer space.


  B) Tintin had been to Milou. Tibet and Iceland for adventure.


  C) Snowy was Tincin's most faithful companion during his adventures.


  D) Captain Haddock hadn't joined Tintin’s adventures at sea.


  4. What happened to Herge during World War Two?


  A) He was exiled for being accused of treason and racism.


  B) He worked with other cartoonists on Tintin's adventures.


  C) He was forced to leave Belgian for some time.

<癫痫病吃啥药p>

  D) He criticized racism through Tintin’s adventures.


  5. Tiritin made his earliest visit to Britain_________________.


  A) right after he had earned global fame


  B) for the first exhibition 66 years ago


  C) before the first English Tintin story


  D) in one of Herge's stories


  答案:


  1.对于伦敦的展会我们知道些什么?


  A)展会是为了展示Remi的作品《丁丁历险记》。


  B) “丁丁海上历险”是展会中推出的新的系列。


  C) 比利时动画家Remi带着狗参加了这次展会。


  D)这次展会开了5个星期,刚刚结束。


  [A]首段第2句中的celebrating his 75th birthday表明伦敦的展览是为了纪念Remi在75年前创造了Tintin这个人物的,因此选项A为正确的说法。第2段首句中的original drawings表明《丁丁历险记》并非最新创作,因此B不正确;从第1段和第4段可知,小狗的主人是漫画的主角丁丁,并非该漫画书的作者,因此C不正确;首句中的for a five-month stay表明这个展览还没开始,D与此相反。显然不正确。


  2.作为一名记者,丁丁最适合描述为____________.


  A) 没有经验


  B) 没有效率


  C)富有冒险精神


  D) 富有勇气


  [B]首段第2句中定语从句里的file one story表明Tintin只发表过一篇报道,可见,他的记者工作做得不够好,因此B为本题答案。原文关于Tintin作为记者身份的信息只在首段第2句中的定语从句中提到,选城A没有原文依据;撇开Tintin记者的身份,选项C和D可以用来形容他的个性,但不能说明Ti癫痫是否能治好ntin作为记者的特点,因此均不正确。


  3.对于丁丁历险的说法,下列哪一种是正确的?


  A) 丁丁的历险从地球延伸到外太空。


  B) 丁丁去过米卢,西藏和冰岛历险。


  C) 白雪是丁丁历险途中最忠实的伙伴。


  D) Haddock船长没有参加丁丁的海上历险。


  [A]第6段开头让步从句中的the moon表明选项A为正确的说法。根据第4段,Milou是小狗“白雪”的法文名,并非丁丁到过的地方,因此选项B不正确;选项C中的most faithful无从证明,因此该选项不正确;第6段表明阿道克船长与丁丁一起进行了海上历险,因此D不正确。


  4.Herge在二战时遇到了什么事情?


  A) 他因为叛国罪和种族歧视而被流放。


  B) 他与其他的漫画家一起创作《丁丁历险记》。


  C) 他被 迫离开比利时一段时间。


  D) 他通过《丁丁历险记》批判种族歧视。


  [C]倒数第3段第2句中的让步从句表明埃尔热曾经被放逐,即被 迫离开比利时一段时间,因此选项C为本题答案。本题干扰性的是选项A,事实上,原文表明埃尔热被放逐是因为二战期间被控通敌卖 国,而他曾经被控种族歧视,这是被放逐后发生的事了,从原文也不能看出他被放逐的时候同时被控这两个罪名,因此A不正确。


  5.丁丁第一次到英国是______________________。


  A) 他在全世界出名了以后


  B) 在66年前参加第一次展览的时侯


  C) 在第一个丁丁的英国故事之前


  D) Herge写的某个故事当中的事情


  [D]倒数第2段开头的reporter指的就是丁丁,表明在此次展览之前,丁丁的一次英国之旅发生在一个埃尔热创作的故事里,故选项D正确。选项A和C均没有原文依据:末段末句虽有提及66年前的信息,但没有提及丁丁66年前到英国是为了参加展览,事实上,原文该处的“66年后重返英国”是针对上一段提及的丁丁在l938年在故事《黑岛》中首次访问英国而言的,因此,选项B是不正确的。


推荐阅读

热门阅读